söndag 1 mars 2009

Äldre kvinnor klär sig bättre.

Satt och tittade på gamla bilder och hamnade i Polenmappen med bilder från Polenresan hösten 2006. Och jag hittade en bild som var så heeeeemsk. Vi snackar inte om en ful bild. Utan vi snackar om en helt vedervärdig bild. En grotesk, vanställd, motbjudande bild. Jag vill skära sönder min halspulsåder när jag ser bilden. Eller hoppa från Turning Torso. Eller något annat som får mig att aldrig mer tänka på den. Bilden föreställer alltså mig. Och mina kläder. Mina vedervärdiga kläder. mina groteska, vanställda, motbjudande kläder. Jag ryser i hela kroppen.

Okej. Jag ska nu förklara det här för er genom mina ögon. Här står jag alltså och skulle tjuvröka bakom något hörn. Men det är skit samma. Jag gör någon fjortismin/pose. Men det är också skitsamma. Kolla kläderna nu. Jag börjar uppifrån och ner.

Runt halsen har jag en vit sjal. Det är ju helt okej liksom. Problemet är att jag inte har någon snygg kappa till, utan i stället en alldeles för stor skidjacka. En skidjacka utan dragkedja där fram. Misstag #1.

På armen har jag en väska. En svart läderväska med stora ringar och nitar. Till en skidjacka. Väskan är dessutom avlång som en jävla tax. Misstag #2.

På mig har jag mjukisbyxor. Det är väl okej, men man går inte med mjukisbyxor utomhus. Inte okej. Och inte mjukisbyxor till en stor skidjacka. Nej, nej, nej. Misstag #3.

Sedan har vi strumporna. Jag nöjde mig alltså inte med att skämma ut mig med mjukisbyxor, jag var tvungen att stoppa in dem i strumporna. I sann turrestil. Misstag #4.

Sen har vi skorna... Billiga, trasiga Lipp-skor från Stadium, som inte ens är ordentligt knutna utan sitter löst för att jag trodde att det var coolt, eller något. Fy helvete. Misstag #5.


Jag tror verkligen att det är sant som man säger. Att stil kommer med åren.

Morgonrock från Ellos.
Mjukisbyxor från Ge-Kås.
Tofflor från Ica Maxi.

Tur att jag har fått lite stil de senare åren i alla fall.

4 kommentarer:

Tobbe sa...

Om inte annat så framhävs ju tuttarna bättre i morgonrocken :)

Anonym sa...

hahahahaha
skön du e
hate u,

Anonym sa...

hahahaha nämen min morgonrock som du hatade!!!

Anonym sa...

vi alla var så heta i polen