fredag 12 september 2008

Nu får det för i helvete vara nog!

Det här gör mig så jävla förbannad. Nej, det är inte okej att kasta in raketer och smällare på en fotbollsplan under match, men det är inte okej att dela ut ett sånt här straff som drabbar hela Hammarby heller. Speciellt inte när det vår hemmamatch som spelas på en plan som inte är vår hemarena. Fast jag vet inte om det är en bättre idé att flytta matchen till Söderstadion. Trots att det numera finns nät uppsatta (efter derbyskandalen 2006) är Råsunda faktiskt en bättre arena när det kommer till derbyn p.g.a hur Råsunda är uppbyggd. Men Råsunda är inte säkrare än Söderstadion. Det märktes i vårderbyt och det märktes nu (fast kanske det inte hade märkts nu om Hammarby faktiskt hade fått sitt nät uppsatt som de bad SvFF om). Söderstadion är helt enkelt inte uppbyggd på rätt sätt.

Enligt SvFF är det lämpligt att straffa en hel supporterskara bara för att ett fåtal missköter sig. Hur ofta har det inte varit AIK eller DIF-fans som misskött sig? Vad fick AIK för straff i vårderbyt när deras supportrar kastade tändare på Lolo Chanko under en hörna? Böter? Avstängda läktare? För tändare kan ju aldrig göra lika stor skada som smällare, nej nej. Precis. AIK förstörde vår hemmamatch i våras, vi förstör deras och vi åker på den värsta smällen. Såklart.

Den här kommentaren skrattade jag gott åt:
"Tänk om samhället kunde följa SvFF:s regler, det vore väl bra, eller hur. Goddag fru Svensson ert SL-kort är konfiskerat en månad pga att er som slogs på tunnelbanan i natt. Någon har snott i bullkassan och nu skall ni kollektivt betala allt. Etc..."

Fast allra mest är jag kanske arg på att det är slutskriket för säsongen i och med att det inte blir några fler derbyn. Och det är så jävla kul att hata.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"AIK dömdes till böter på 25 000 kronor och tvingades sätta upp ett nät på Råsunda framför klacken på Norra stå."

Gör om, gör rätt.

Jonna sa...

Woow, efter alla skandaler AIK har orsakat får de äntligen ett nät uppsatt. Hammarby VILL ha ett nät men förslaget blir avslaget och då stänger man av klacksektionen. Bra där!